به گزارش روابط عمومی موسسه خوانش، دوره آموزشی روایت در فیلم مستند (پیگیری حرکت روایت در ده فیلم مستند با حضور ده مستندساز) برگزار میشود.
پیروز کلانتری طراح دوره و گرداننده این جلسات است که قرار است در ده جلسه و با حضور اساتید مطرح برگزار شود.
کلانتری در گفتوگو با خوانش درباره جزئیات این دوره آموزشی و هدف از برگزاری آن گفت: «میگویند بشر مدام روایت میسازد، و نیز در روایت زندگی میکند. میگویند عادت ما به شنیدن اخبار رسانهها، نه از بابت اهمیت محتوا و مضمون خبرها، که بهخاطر دهها نکته برساخته در نحوه خبررسانیهاست. تنها قصههای مادربزرگها نبود که جذاب بود، نحوه قصه گفتنشان موثرتر بود در محو قصهگویی شدنهای ما. روایت، انگار، همین نحوهی قصهگفتن است و نه خود قصه و داستان. و روایت، انگار، غریب گره خورده است به جنس گردش احوال عینی/ذهنی راوی. روایت و راوی یک کل گرهخورده به هماند.»
کلانتری ادامه داد: «رابطه روایت و راوی در فیلم مستند برجستهتر از این رابطه در داستان و فیلم داستانی است. فیلم مستند در مواجهه من ِ فیلمساز با منِ واقعیت شکل میگیرد و روایتگری در فیلم مستند، گره میخورد به ذهن و زبان و لحن و گردش احوال راوی ِ روایتگر/ روایتسازی که من فیلمساز باشم، در مواجهه و چالش و مکالمه با جهان واقعیت فیلم؛ و جهان زندگیهای جلوی دوربین. روایت فیلم مستند، حلقه طلایی حرکت فیلم و تاثیرش بر مخاطب خواهان رابطه با جهان فیلمساز است.»
این کارگردان همچنین درباره جلساتی که قرار است برگزار شود بیان کرد: «فیلمهای مستند سینمای ایران در دهه هشتاد به بعد، متاثر از تکنولوژی و جهان تازه دیجیتال، برخورد رهاتر و شخصیتر فیلمسازان جوان با واقعیت و تجربهگریهای جوراجورتر آنان با مولفههای فیلم مستند، زندگیای متفاوت با سینمای مستند قبل از این دوره داشته و رنگارنگیهای تازهای پیش چشم ما میگذارد. در یک دوره ده جلسهای سعی میکنیم با تمرکز بر موضوع «روایت در فیلم مستند»، به خصوصیات و در عین حال تنوع روایت فیلمسازان این دوره در فیلمهایشان نزدیک شویم و درک بهروزتر و تازهتری از روایت در فیلم مستند پیدا کنیم.»
او با اشاره به این نکته که در ده نشست با ده فیلم از ده فیلمساز این دوره از سینمای مستندمان روبرو میشویم و قصه و تجربهی حرکت روایت را در این فیلمها، با حضور فیلمسازها، وسط میگذاریم و پی میگیریم گفت: «نشست اول با فیلم کوتاهی از گردانندهی دوره (پیروز کلانتری با فیلم «سالینجرخوانی در پارک شهر») شروع میشود تا فرصت طرح موضوع و ملاط این دوره و چشمانداز تاثیر گرفتن از آن برای مخاطبان دوره فراهم شود. بعد، با ابراهیم مختاری ادامه میدهیم که شاید فیلمساز فعال این دوره نیست، اما با فیلم «مکرمه، خاطرات و رویاها» در دهه ۱۳۷۰ بشارت راه و روال تازه روایتگری و ورود به دورهای تازه از سینمای مستندمان داد.»
کلانتری اضافه کرد: «با فیلم «پیرپسر» ادامه میدهیم که سازندهاش مهدی باقری که درگیر جدی مقوله روایت در فیلم مستند است و تجربههای جوراجور روایتگری در فیلمهایش راه انداخته است. این سه جلسه شما را به موضوع دوره گره میزند و ادامه جلسات با این فیلمسازها و این فیلمها خواهد بود: محسن امیریوسفی (خانهی من)، بهمن کیارستمی (دو فیلم تباکی و کفار)، ناهید رضایی (خواب ابریشم)، محمد شیروانی (دستور آشپزی)، فرحناز شریفی ( ایران در اعلان)، بهروز ملبوسباف (در عمق میدان) و محمدرضا فرزاد (گم و گور).»
علاقه مندان برای ثبتنام در این دوره آموزشی و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند از ساعت ۱۴ الی ۲۰ با ۸۸۴۹۵۴۲۴ تماس بگیرند.
نظرات: بدون پاسخ